Waarschijnlijk maak je ieder jaar goede voornemens. Misschien zeg je tegen het einde van december dat je een fitter, gezonder en succesvoller jaar tegemoet wilt gaan. Dat blijkt nog best lastig vol te houden, wijzen verschillende onderzoeken uit. Januari blijkt de meest deprimerende maand te zijn. Waarbij 24 januari het hoogtepunt is volgens onderzoek van Dr. Cliff Arnall.
Januari is een donkere, koude maand. De feestdagen zijn voorbij en daarmee ook de vakantie van de meeste mensen. Je komt als het ware uit een “bubbel” van plezier en ontspanning (dit geldt niet voor iedereen. Feestdagen kunnen behoorlijk stressvol zijn!). Je hebt misschien een lijst gemaakt met dingen die je wilt verbeteren. Wanneer je afspraken met jezelf hebt gemaakt en deze niet nakomt, gaat je eigenwaarde omlaag. Een logisch gevolg is dat je ongelukkiger wordt en je doelen nog minder na gaat leven.
“Wanneer je afspraken met jezelf...
Nicoline Douwes Isema is droomcoach en helpt anderen betekenis te geven aan hun dromen. Zij gelooft niet in droomencyclopedieën, maar gelooft dat je onderbewustzijn zelf symbolen kiest die voor jou betekenis hebben. Nicoline geeft je een aantal tips om meer te leren over jouw dromen.
“Wie meer slaapt, heeft overdag een beter functionerend brein en daar spelen dromen een cruciale rol in.”
Voor dromen heb je slaap nodig. Hoe meer uren slaap, hoe meer tijd om te dromen. Dat is geen luxe, dat is bittere noodzaak. Wie meer slaapt, heeft overdag een beter functionerend brein en daar spelen dromen een cruciale rol in. Wie wel slaapt maar niet droomt (bijvoorbeeld omdat een onderzoeker je steeds even wakker maakt voordat je in de droomfase komt) kan na twee dagen al geen nieuwe informatie meer onthouden. Wie voor langere tijd niet kan dromen, wordt ziek. Proefpersonen...
Vakantietijd... Je bent op weg naar je vakantiebestemming en opeens begeeft je auto het. Autopech... Op een nogal gefrustreerde toon zegt de bijrijder: “Je moet je spullen ook goed onderhouden en er zuinig op zijn, anders begeven ze het op een gegeven moment.” Vervolgens steekt hij / zij een sigaret op en begint het wachten op de ANWB die jij reeds hebt gebeld.
“Wanneer je je lichaam niet goed onderhoudt, leidt dit uiteindelijk tot verval en gebreken.”
Apart eigenlijk, hoe mensen zo alert kunnen zijn op en zoveel tijd kunnen steken in het onderhoud van hun materiële bezittingen, terwijl ze hun eigen lichaam langzaam verwaarlozen. Iedereen weet: je lichaam is je vervoersmiddel in dit leven en je kunt geen nieuwe kopen wanneer het oude versleten is. Roken, drinken, niet goed slapen, slecht eten en onvoldoende beweging...
Je hart slaat een aantal keer per minuut. Tussen deze hartslagen zit een bepaalde tijd. Indien de tijd tussen je hartslagen verschilt, dan heb je een incoherente hartslag. Als je hart bijvoorbeeld 60 keer slaat per minuut en je hebt per hartslag een stabiele tijd daar tussen zitten, heb je een coherente hartslag. Dit brengt veel voordelen met zich mee. En het leuke is dat je dit direct kunt sturen of beïnvloeden!
“Train een coherent hart in slechts 3 keer 5 minuten per dag!”
Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het verband tussen de hersenen en het hart. Dit is vooral ontstaan omdat onderzoekers dementie en alzheimer hebben onderzocht. Er is een verband tussen het hebben van een gezond brein, wat op zijn beurt weer impact heeft op je hart en andersom. “Enkele” voordelen van een coherent hart...
Ken je de situatie dat je de hele dag bezig bent en aan het einde van de dag denkt: ‘Ik heb eigenlijk niet zo veel gedaan’. Verspil je tijd niet want je kunt het maar één keer uitgeven.
Als je meer wilt doen in minder tijd, zul je een soort efficiëntie moeten bereiken. Efficiëntie betekent dat je de dingen doet die voor jou belangrijk zijn, waardoor jij een beter leven krijgt en andere mensen misschien ook een beter leven kunt geven. We hebben vier tips voor je op een rij gezet die je vandaag nog toe kunt passen.
Als je morgenochtend onder de douche staat, denk dan na over de dag die gaat komen. Maak in gedachten een lijstje van de dingen die je moet doen en breng een prioriteit aan. Als je onder de douche vandaan bent gestapt, zet je je lijstje met...
Gewoontes, we hebben er vele. Niks nieuws dus, maar wist je ook dat we 98% van de dingen die we doen, als we wakker zijn, onbewust doen? Dat klinkt mooi want je hoeft er dus niet over bij te denken en daardoor houdt je brein tijd over voor andere leuke dingen. Alleen …. niet alle gewoonten zijn altijd gewenst. Van sommige zou je maar wat graag verlost worden.
Neuspeuteren bijvoorbeeld of nagelbijten. Meestal een onbewuste hobby. Je ziet soms mensen met nagels die zijn afgekloven tot op het bot. En als je ze er dan naar vraagt is dat eigenlijk nooit een bewuste, esthetische keuze geweest. Voor deze gevallen is er hoop!
Geen enge pillen of vieze crèmes maar met een ouderwetse ‘mindfuck’. Dat wil zeggen; je gaat je brein laten doen waar het goed in is, namelijk: zich aanpassen. Je gaat je brein nieuw gedrag aanleren. Het is hierbij wel...
Als je je vermoeid en pessimistisch voelt, helpt het om je levensstijl te veranderen. Naast beweging en ontspanning is voeding daar een belangrijk onderdeel in.
Wist je dat onhandige combinaties van voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je lichaam kan verzuren? Onverklaarbare vermoeidheid en een depressieve stemming zijn het gevolg van deze verzuring. Als je hier vanaf wilt komen, is het slim om je eetpatroon eens onder de loep te leggen.
Het is bekend dat je spijsvertering een grote rol speelt in je energiehuishouding. Voor het behouden van een goede spijsvertering is het belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen met elkaar combineert. Je bent wellicht gewend om aardappelen en vlees in één maaltijd te eten. Er zijn mensen die zeggen dat dit niet optimaal is voor je spijsvertering omdat koolhydraten anders worden verteerd dan eiwitten. Hieronder laten we je zien...
Wist je dat bijna alle rijke mensen vrijwilligerswerk doen? En dat je beter niet op één paard kunt wedden? Laatst deelden we al de eerste vijf gewoontes van succesvolle mensen. Vandaag deel twee, met nog vijf tips.
Heb je deel 1 gemist? Bekijk hem hier: 10 Gewoontes van succesvolle mensen (deel 1).
“Vrijwilligerswerk maakt je gelukkiger.”
Als er één ding vaak terugkomt, dan is het wel dat mensen die succesvol zijn vaak de behoefte hebben om wat ze hebben te delen met anderen. Denk maar aan Oprah:
Tom Corley, schrijver van het boek Wealthy Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals, onderzocht vijf jaar lang de rijkste mensen ter wereld. Hij ontdekte dat 73 procent van die mensen vijf of meer uur per maand vrijwilligerswerk doen. Delen kan dus in geld, maar ook in tijd. Uit een ander onderzoek blijkt trouwens dat het doen van...
Hoe komt het dat sommige mensen alleen maar dromen van succes, terwijl anderen alles voor elkaar krijgen? Het Amerikaanse online magazine Fashion Beans sprak met een aantal van de meest succesvolle mensen ter wereld en ontdekte een patroon.
“Vroeg opstaan geeft je meer tijd om je dag goed te beginnen.”
Wie ’s ochtends graag nog wat langer in bed blijft liggen mag zichzelf even achter de oren krabben. Een van de opvallendste dingen die naar voren kwam was namelijk dat veel succesvolle mensen vroeg opstaan. En dan bedoelen we echt vroeg. Zo staat de chief executive van Disney, Bob Iger, om half vijf op, zeven dagen per week. Yahoo! baas Marissa Mayer volgt om kwart voor vijf en Richard Branson start om vijf uur om e-mails te beantwoorden en nieuws te lezen: “Deze vroege uurtjes geven me de kans om elke dag fris en georganiseerd te beginnen.” Daar...
Wat ik vaak aangeef als ik mensen mag coachen, is het feit dat we 1500 gram hersenen hebben en een lichaam van 50 kilo of meer. Welke boodschap zit hier in? Simpel, je lichaam is veel groter dan je brein. Zou het dan niet handig zijn om naar je lichaam te luisteren en niet alleen naar je brein?
Uiteraard is dit niet altijd makkelijk, zeker niet als je een goed stel hersenen hebt en al helemaal niet als je heel vaak je ratio gebruikt.
“Denken doe je in je hoofd en voelen doe je in je lichaam.”
Wat is nu het verschil tussen denken en voelen? Denken doe je in je hoofd en voelen doe je in je lichaam... In feite kan je brein niet voelen... in zoverre, dat je brein wel de opdracht aan cellen in je lichaam geeft om een gevoel te produceren.
“Als je hoofd vol zit met gedachten, dan kun je vaak je ‘stemmetje van je intuïtie’ niet horen.”
“Is het...
50% voltooid, je bent er bijna!
Word lid van de New Life Community.
✅ Boekentips
✅ Exclusieve content
✅ Tips over persoonlijke ontwikkeling
✅ Allemaal gratis!